۲۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۱
کد خبر: ۲۶۵۱

آیا روش‌های معمول و سنتی پیشگیری از بارداری باعث نازایی می‌شود؟! | رابطه مصرف طولانی مدت قرص‌های ضدبارداری و نازایی |

برخی از باور‌های غلط بر موضوع ناباوری با روش‌های پیشگیری پافشاری می‌کند و همین امر دیدگاه‌های مثبت و منفی را با هم ادغام کرده است. طبق مطالعات انجام شده در این زمینه، زنانی که از روش‌های پیشگیری غیر هورمونی استفاده کرده اند به هیچ عنوان با مشکل ناباروری روبرو نشده اند. خوشبختانه دارو‌های ضد بارداری هورمونی باعث ناباروری در خانم‌ها نمی‌شوند.

به گزارش روبرونیوز؛ خوشبختانه؛ طبق تحقیقات انجام شده استفاده از روش‌های پیشگیری از بارداری مانند قرص‌های ضد بارداری که اثرات طولانی مدت بر تخمدان و توقف تخمک گذاری ندارند و یا استفاده از کاندوم یا روش طبیعی (منقطع) هیچکدام باعث جلوگیری از بارداری طبیعی نخواهند شد و این‌ها تنها روش‌های جلوگیری ایمن به شمار می‌روند.

اما برخی از باور‌های غلط بر موضوع ناباوری با روش‌های پیشگیری پافشاری می‌کند و همین امر دیدگاه‌های مثبت و منفی را با هم ادغام کرده است که در ادامه به آن بیشتر می‌پردازیم.

روش‌های پیشگیری غیرهورمونی از بارداری

طبق مطالعات انجام شده در این زمینه، زنانی که از روش‌های پیشگیری غیر هورمونی استفاده کرده اند به هیچ عنوان با مشکل ناباروری روبرو نشده اند. خوشبختانه دارو‌های ضد بارداری هورمونی باعث ناباروری در خانم‌ها نمی‌شوند.

با این حال، کاری که این قرص‌ها برای انجام آن طراحی شده اند، به تاخیر انداختن موقت باروری و جلوگیری از آن است. اما وقتی مصرف آن‌ها را متوقف کنید، سطح باروری طبیعی شما در نهایت باز خواهد گشت.

ناباروری چگونه تعریف می‌شود؟

ناباروری معمولاً برای زنان زیر ۳۵ سال به این گونه تعریف می‌شود؛ اگر فردی نتواند پس از حداقل یک سال رابطه جنسی بدون مانع یا سایر روش‌های پیشگیری از بارداری، حامله شود باید به فکر درمان ناباروری باشد.

البته باید بدانیم که، این موضوع برای زنان بالای ۳۵ سال پس از شش ماه رابطه جنسی بدون پیشگیری تعریف می‌شود و عدم توانایی باردار شدن در حین کنترل بارداری به عنوان ناباروری طبقه بندی نمی‌شود، زیرا روش‌های پیشگیری وظیفه جلوگیری را به عهده دارند.

مصرف طولانی مدت، قرص‌های ضد بارداری

مصرف طولانی‌مدت قرص‌های ضدبارداری قطعا باعث ناباروری در زنان نمی‌شود و این موضوع از لحاظ پزشکی به هیچ عنوان اثبات شده نیست.

اما توصیه می‌شود همه زنان بعد از دو سال مصرف قرص‌های جلوگیری را قطع کرده و به سیستم هورمونی خود استراحت دهند تا این سیستم به روال عادی خود بازگردد.

در نتیجه می‌توان از روش‌های دیگری مانند کاندوم یا آی‌یودی برای پیشگیری در این مدت زمان استفاده کرد.

جلوگیری از بارداری و تأثیر آن بر قاعدگی

در مطالعه‌ای که در مجلۀ “باروروی و پیشگیری” انجام شد، اثبات شد که تعداد زنانی که ۱۲ ماه بعد از قطع مصرف قرص‌های ضدبارداری باردار شده‌اند برابر است با همان تعداد از زنانی که از روش‌های دیگر پیشگیری از بارداری استفاده کرده اند و باردار شده اند.

اما باید به این نکته توجه داشت که؛ داشتن قاعدگی نامنظم ممکن است ریسک عوارض طولانی مدت ناباروری را افزایش دهد.

رابطه تنبلی تخمدان و روش‌های جلوگیری

این باور اساس علمی نداشته و خوشبختانه با روش‌های جلوگیری تداخل نخواهد داشت. در واقع؛ تنبلی تخمدان بر اساس اختلالات تخمدان در برخی از زنان قبل از بارور شدن رخ می‌دهد.

این تصور غلط از کجا سرچشمه گرفته است؟

دکتر نااوف آل‌بندار، می‌گوید: "کنترل بارداری سابقه درخشانی ندارد و نگرانی‌ها به وضوح مشروع هستند. " این باور‌های غلط از سال ۱۹۶۹ بر اساس تحقیقات دکتر باربارا سیمن؛ بال و پر گرفت و به شایعات دامن زد.

البته باید بگوییم که رسوایی در برخی از آزمایش‌های جانبی درباره قرص‌های ضد بارداری هم در این داستان بی تاثیر نبود و این موضوع، اعتماد عمومی جهان پزشکی را متزلزل کرد.

اما با گذشت زمان، استفاده از روش‌های پیشگیری از بارداری و همچنین معرفی دارو‌های ایمن‌تر و با دوز کمتر افزایش یافت و به دلیل تأخیر در باروری برخی از روش‌های مدرن، برخی افراد هنوز معتقدند که دارو‌های ضد بارداری امروزی می‌توانند منجر به ناباروری شوند.

منبع اول، منبع دوم

گزارش خطا
ارسال نظر
داغ‌ترین خبرها